Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i niemało innych warzyw,posiadać najkorzystniejsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, aby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak zjednoczyć najkorzystniejsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika albo od lokalnych dostawców, by stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: wyraziste kimchi, wyborną pastę z fety i tymianku, makaron z kremowym sosem z jarmużu, zupę z chrzanową śmietanką, kremową pastę baba ghanoush i niemało innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to bezsprzecznie więcej aniżeli poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To pięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.