nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji"! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś bezspornie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak niemało dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat. Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, prezentuje jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się w trakcie fermentowania. "Sztuka fermentacji" to dodatkowo perfekcyjny spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, iż wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już skomplikowane, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, iż tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zagwarantuje nam zdrowie i nadzwyczajne doznania smakowe. W jasny, przejrzysty i rzetelny sposób demonstruje swoją wiedzę i zachęca do tego, by zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.