Czy kiedykolwiek, zaglądając do swej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: „Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?". Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio. Poznajcie 120 przepisów, które pozwolą wam wprowadzić w życie zasadę „zero waste": od rosołu, który może stać się źródłem posiłków na cały tydzień, po zrobiony domowym sposobem kremowy serek i masło od wodzionki, czyli zupy z niczego, poprzez panczkraut, czyli śląską kapustę z ziemniakami, po jabłka pod kruszonką od podkarpackich proziaków, czyli bułeczek z patelni, poprzez orientalną szakszukę, aż po nasze swojskie chrupiące placki ziemniaczane. Przekonajcie się, żezniewolić nawet najmocniej wybrednych smakoszy, wcale nie trzeba wydać majątku. Zacznijcie wraz ze mną gotować w trybie kryzysowym!