Nowa edycja bestsellerowego poradnika Candida. Nie daj się zjeść grzybom w dostępny sposób wyjaśnia genezę choroby, czynniki sprzyjające jej rozwojowi, charakterystyczne objawy i metody leczenia. Drożdżaki Candida to pozornie nieszkodliwe mikroorganizmy obecne we florze bakteryjnej jelit każdego człowieka. Gdy jednak stworzy im się dogodne warunki rozwoju będące efektem niewłaściwego odżywiania, zbyt częstego wykorzystywania antybiotyków, leków hormonalnych i immunosupresyjnych, wtedy mogą wywołać sporo niepokojących objawów chorobowych pozornie ze sobą niepowiązanych. Jednocześnie wzrasta ryzyko pojawienia się chorób uznawanych za cywilizacyjne, jakimi są: choroby układu krążenia, układu oddechowego (w tym astma oskrzelowa), nowotwory, alergie, łuszczyca, cukrzyca, nadwaga i otyłość. Ten funkcjonalny poradnik to sugestia poprawy jakości życia przez zmianę diety i nawyków żywieniowych, co przysłuży się nie tylko ludziom chorym,w dodatku dbającym o zdrowie. Pierwsze wydanie poradnika ukazało się pt. Nie daj się zjeść grzybom Candida.