Wszystko, co przyszły rodzic powinien wiedzieć na temat wpływu diety na płodność oraz zdrowie przyszłego dziecka. Do gabinetów lekarskich zgłasza się coraz więcej pacjentów oczekujących wsparcia w staraniach o dziecko. Co piąta para w Polsce w wieku rozrodczym ma problem z poczęciem dziecka, niektóre statystyki mówią choćby o 3 milionach niepłodnych Polaków. Fason życia, w tym dieta i aktywność fizyczna, posiadają ogromny wpływ na płodność. Dieta dla płodności to kompendium wiedzy na temat wpływu diety na udoskonalenie funkcji rozrodczych, kompleksowe menu wspomagające płodność, wskazówki odnośnie zalecanej aktywności fizycznej i porady specjalistów z wielu dziedzin. Dieta dla płodności to niezbędnik dla kobiet i mężczyzn, którzy: zmagają się z obniżoną płodnością i niepłodnością, chcą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, pragną podarować dziecku zdrowie na starcie, chcą odżywiać się zdrowo w okresie przygotowania do ciąży. Korzystna dieta ma stanowczy wpływ na nasze zdrowie. W ostatnich latach poczyniono dużo obserwacji wskazujących na wpływ należycie zbilansowanej diety na płodność i rozwój płodu. Książka, która trzymacie Państwo w ręku nie tylko wyjaśni mechanizmy działania korzystnej diety,posiada w dodatku poręczne wskazówki jak dobierać spożywane posiłki,rozszerzyć szansę na zajście w ciążę i poprawić zdrowie nienarodzonego jeszcze dziecka. Polecam tę książkę wszystkim parom chcącym przygotować swoje organizmy przed planowaną ciążą, mającym problemy z zajściem w ciążę, jak również tym, którym na sercu leży zdrowie przyszłego potomstwa. Prof. Dr hab. N. Med. Romuald Dębski Sylwia Leszczyńska Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości, założycielka i właścicielka „Sanvita" Instytut Zdrowego Żywienia. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, a także Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, aktualnie wykładowca tej uczelni. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego i Europejskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Specjalista w zakresie dietoterapii niepłodności, leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób dietozależnych dzieci i dorosłych.