Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: "Ach, aby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?". Ta książka udowodni wam, iż to nic niełatwego!
Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia:
od konwencjonalnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, przez pieczywo z najszczególniej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek, przez muffiny z orzechami i migdałami, po kilka fantastycznych ciast i pączków.
Przekonajcie się, że żeby wyczarować świeże, przepyszne, aromatyczne wypieki, wcale nie trzeba magicznych sztuczek. Starczy tylko odrobina czasu i trochę kreatywności.
Zacznijcie wraz ze mną przygodę w domowej piekarni!