Cudze chwalicie, swojego nie jecie!
Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których pokazujemy przeróżne sposoby wykorzystania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z rodzimych upraw. Pomysłów jest niemało – np. Prozaiczne jabłka podasz w wersji fit jako smoothie z dodatkiem imbiru, na słodko w formie szarlotki, na święta – jako nadzienie do kaczki albo w środku zimy - kiszone w słoiku. Oprócz przepisów służymy także radą – jak i kiedy kupować, w jaki sposób przechowywać, czym różnią się poszczególne odmiany. Całość będzie nieocenioną pomocą dla początkujących, a i bardziej doświadczeni znajdą także coś dla siebie.
Tytuł Polskie owoce i warzywa domowa spiżarka Autor Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo Wydawnictwo Olesiejuk EAN 9788327432896 ISBN 9788327432896 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia seria Domowa spiżarka ilość stron 160 Format 19.5x24x1.8 cm Rok wydania 2016 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.668 kg