Największym skarbem człowieka jest zdrowie!
Co jeść, jak, kiedy i ile, żeby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najszczególniej znanych specjalistów dietetyki leczniczej – Swietłana Iwanowna Iljina.
W serii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacji
żywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, by uzyskać pożądany efekt leczniczy.
Większość chorób spowodowana jest niewłaściwym odżywianiem się – pozbawionym produktów roślinnych, w tym roślin dietetycznych i dietetyczno-leczniczych, czyli środków użytkowanych od stuleci jako uniemożliwiających i leczących najróżniejsze dolegliwości
oraz choroby. Niniejsza publikacja mówi właśnie o tych modnych, a czasem rzadkich środkach, które w walce o zdrowie ofiarowała nam natura.
W Polsce posiadamy około 2200 gatunków roślin uprawnych albo dziko rosnących, a wśród nich około 200 gatunków było i jest wykorzystywanych w ziołolecznictwie.
Zaletą tych leków jest:
- zawartość związków, do których organizm ludzki przyzwyczajony jest od wieków;
- zespolone działanie poszczególnych ich komponentów leczniczych;
- zawartość witamin, soli mineralnych, garbników czy olejków eterycznych koniecznych do korzystnego funkcjonowania organizmu.
Podtytuł: Jak, kiedy, ile i co jeść? Schorzenia trzustki
Kod paskowy: 9788376491424
Autorzy: Iljina Swietłana
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 22157
Miejscowość: Katowice
liczba stron: 128
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 12.5x18.5cm
Głębokość (mm): 14
Język oryginału: rosyjski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka