Uroczysta kolacja w restauracji, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce – nieważne, przy jakim stole się siedzi, zasady savoir-vivre’u obowiązują za każdym razem.
Tylko dzieci nie za każdym razem o tym wiedzą.
by pomóc im zrozumieć, dlaczego myje się dłonie przed posiłkiem, nie trzyma łokci na blacie, a tylko niektóre potrawy je palcami, trzeba się wykazać nie lada cierpliwością albo… powierzyć to zadanie specjaliście. Irma Kalniņa zrozumiale i z wdziękiem opowiada o dobrych manierach przy stole, wyjaśnia, dlaczego są one ważne, i demonstruje, iż mogą się przydać także w innych, niezwiązanych z jedzeniem sytuacjach. Irma Kalniņa jest uwielbianą międzynarodową ekspertką w dziedzinie komunikacji i etykiety biznesowej. Odebrane w dzieciństwie dobre wychowanie miało kluczowe znaczenie w dorosłym życiu autorki, dało jej poczucie swobody i pewności siebie w rozmaitych sytuacjach – jednocześnie podczas rodzinnych obiadów, jak i na oficjalnych bankietach dyplomatycznych organizowanych w stolicach państw na całym świecie.
Autorzy: Irma Kalnina
EAN: 9788381180498
Głębokość: 10.000000
ISBN: 978-83-8118-049-8
ilość stron: 72
Oprawa: Twarda
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2019
Szerokość: 210
Wydanie: 1
Wydawnictwo: Adamada
Wysokość: 270