Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swym zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały atrakcyjnymi fotografiami.
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.
dodatkowo książka mieści słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy
- osoby, które uwielbiają czekoladę we wszystkiego typu słodkościach
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni znakomitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez znaczne klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez wytworną szkołę Le Cordon Bleu
- wszystkie przepisy są oparzone efektownymi fotografiami
- w dodatku szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci