Aż cztery typy wysokiej jakości kaw z najróżniejszych części świata w jednym, świetnie skomponowanym komplecie. Każda paczka oznaczona jest wizerunkiem egzotycznego zwierzęcia - przedstawiciela danego regionu pochodzenia kawy. Prawdziwy raj dla smakoszy kawy!
pakiet gromadzi:
Kawa Arabica India Monsooned Malabar 100g - uprawiana w pasie wybrzeża Morza Arabskiego, znajdującym się w południowo-zachodniej części Indii. Arabica Malabar jest kawą niezwykle standardową, niezwykle delikatną, w której można jednak odnaleźć moc aromatu i smaku. Napar z indyjskich ziaren będzie lekki o herbacianym body, pozbawiony nut konkretnie goryczkowych, i kwaskowatych. Dominujące nuty smakowe to prażony sezam, orzechy ziemne, czekolada mleczna i miód.
Kawa Arabica Kenya AA New Mitaboni 100g to arabika pochodząca z regionu Kirinyaga. Ziarno pochodzi z Kooperatywy New Mitaboni FSC, zrzeszającej 587 farmerów. Jest to kawa o subtelnym, owocowym profilu,, a także średnim poziomie kwasowości. W naparze wynajdziemy nuty herbaciane, oraz jaśminowe wzbogacone subtelnymi niuansami rabarbaru, i melasy. Orzeźwiającą soczystość naparu wyróżnia nuta przypominająca owoc granatu. Kenya AA New Mitaboni ma niską zawartość kofeiny. Docenią ją osoby, które preferują lekkie, owocowe kawy.
Kawa Arabica Brazil Santos 17/18 100g - to delikatna kawa rodem z regionu Sao Paulo. Typowym dla niej cechami jest minimalna kwasowość,, a także gorycz. Wyczuwalne są nuty owoców cytrusowych, i mango i melona. Można się dodatkowo doszukać delikatnych aromatów herbacianych. Każda filiżanka da nam lekko słodkawo – miodowy przyjemny posmak. Kawa Brazylia Santos uprawiana jest na wysokości 800-1200 m n.p.m., a jej zbiory przypadają na okres od maja do września.
Kawa Arabica Papua New Guinea 100g - pochodzi z prawidłowo znanego obszaru górskiego Papui Nowej Gwinei - z prowincji Eastern Highlands (region Bena) z 97 niewielkich upraw o łącznej powierzchni 112 hektarów. Kawowce uprawiane są na wysokości 1400 – 1900 m n.p.m. Wolne są od sztucznych nawozów pestycydów, czego dowodem jest przyznany kawie unijny dokument rolnictwa ekologicznego. Po zaparzeniu kawę cechuje przyjemna kwasowość, delikatna słodycz, zbalansowana cielistość naparu, oraz wyczuwalna nuta cytrusów. Na pewno znajdzie uznanie wśród miłośników kaw kwasowych, złożonych i bogatych w nieoczywiste nuty.