Jajko – podstawa polskiej diety Jajka to unikatowe potrawy na polskim stole. Od zawsze znajdowały podziw równocześnie w oczach wysoko postawionych obywateli, jak i tych najuboższych. Ich zaletą była i jest nieskomplikowana dostępność – wszak kury znajdują się nadal w większości gospodarstw – jak i wysokie wartości odżywcze, a także mnóstwo sposobów na ich przyrządzenie.
W Polsce najchętniej spożywane są one jednak pod postacią jajecznicy i tej konwencjonalnej, czyli gotowanej w skorupce. Do tej drugiej postaci nadzwyczajnie nadaje się kieliszek, dzięki któremu spożywanie tej potrawy może okazać się pokaźnie większą przyjemnością, aniżeli dotychczas.
Stal nierdzewna, z której wytworzony jest kieliszek na jajko, to gwarancja trwałości a równocześnie oznaka niezwykłego designu, które z całą pewnością wpłyną na komfort spożywanego śniadania. Na miękko czy na twardo? Odwieczna polemika pomiędzy fanami tej niezwykłej potrawy – gotować jajka na miękko czy na twardo? Żółtko ciemne czy jasne, lejące się czy w całości zakrzepnięte? Niezależnie od tego, jak są przyrządzane, kieliszek na jajko pogodzi niewątpliwie wszelkich dyskutantów.
Niezależnie od tego, jak zostaną one przyrządzone, kieliszek ów stanowić będzie widoczny składnik konsumpcji i dzięki niemu każdy fan tej konwencjonalnej potrawy poczuje się usatysfakcjonowany konsumpcją. Wszak naczynie, z którego korzystamy w trakcie jedzenia potrafi zasadniczo poprawić wrażenia kulinarne, a stal nierdzewna, z którego wyprodukowane są kieliszki do jajek znacząco podnosi walory estetyczne i sprawia uczucie przynależności do pewnej luksusowej grupy smakoszy.
Warto więc rozważyć zakup tak niewiele znaczącej, a jednocześnie tak niezbędnej rzeczy. Kieliszek na jajko o sprężynkowym kształcie. Szczególnie funkcjonalny i zarazem dekoracyjny....