Inspirowana włoską stolicą przepychu, „Milano" to mieszanka kawy 100% Arabica, o delikatnym aromacie i jednostajnym smaku, pozyskiwana zwykle z znakomitych odmian z Ameryki Środkowej. Z nutami kwiatowymi i nutami świeżych owoców, charakteryzuje się miękkim smaku, perfekcyjny dla tych, którzy kochają delikatne smaki. Metoda Bialetti: Ziarna górskie. Dla specyficznych mieszanek Bialetti preferuje ziarna kawy uprawiane na wysokości ponad 1000 m, gdzie wahania temperatury zapewniają powolne dojrzewanie. Pokaźne serce. Bialetti używa sporych ziaren, żeby zapewnić genialnie jednakowe palenie.Potrójna selekcja. Każde ziarno jest wybierane w 3-stopniowym procesie, by zapewnić najwyższe standardy jakości.klasyczne palenie. Bialetti's metoda palenia jest konwencjonalna i wykorzystuje silną wiedzę zespołu Bialetti ekspertów kawy. Komponenty: palone ziarna kawy. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.