Czy próbowaliście kiedyś kandyzowanych pomarańczy? To własnie ten typ słodyczy czujemy w tej stanowczo soczystej kawie. Prowadzona poprzez kobiety spółdzielnia „Twongerekawa coko" znajduje się na wysokości 2000 m.n.p.m., w pobliżu wulkanicznego regionu północno - zachodniej Rwandy. Gleba na tym obszarze jest idealnie przystosowana do uprawy wysokiej jakości kawy. Kawy, która cechuje się wyrazistymi nutami owocowymi. Dzięki procesowi miodowemu użytkowanemu przy obróbce ziaren, kawa ta nieszablonową słodycz i złożoność smaku. Jednakże najwięcej smaku i aromatu tej kawy wyciąga się za pomocą ekspresu do kawy, to z powodzeniem można ją przyrządzić jeszcze przy użyciu French Pressa, Aero Pressa czy kawiarki. KRAJ: RwandaREGION: GakenkePRODUCENT: Spółdzielnia Twongerekawa Coko WYSOKOŚĆ n.p.m.: 2000 mODMIANA: BourbonPROCES: MiodowySTOPIEŃ PALENIA: ŚredniWYCZUWALNE SMAKI: Kandyzowana pomarańcza,kwiat kawowcaRodzaj: Palona kawa ziarnista.Sposób przechowywania: Suche, chłodne miejsce.