Ziarno, które stało się legendą Nie tylko z Włoch – z Neapolu! Tak dumnie eksponuje swoje pochodzenie marka Kimbo. Potężnie zakorzeniona we włoskiej kulturze parzenia kawy, która dla Włochów jest sztuką - uosabia neapolitańską pasję do tworzenia szlachetnej kawy, rzemieślnicze podejście do unikatowych, naturalnych surowców i umiejętność wydobycia z cennych ziarenek pełni smaku i aromatu.
Od ziarna do filiżanki Dwie marki z włoskim rodowodem - Kimbo i De’Longhi zintegrujeły siły, aby umożliwić zaparzenie we własnym domu oryginalnego espresso o zniewalającym smaku i głębokim aromacie. Dzięki progresywnym technologiom ekspresów De’Longhi i, wyselekcjonowanym przez Kimbo, cennym ziarnom z najkorzystniejszych upraw, prawdziwa włoska kawa zdobywa podziw na całym świecie, codziennie ciesząc koneserów tego szlachetnego napoju.
Poczuj tę magię w swym domu! Espresso 100% Arabica Mieszanka 100% ziaren kawy Arabica, wyselekcjonowanych przez specjalistów Kimbo z najszlachetniejszych upraw świata to gwarancja genialnej filiżanki kawy, o pełnej intensywności i bogatym aromacie.
zachwyca niuansami – lekko owocowym i kwiatowym posmakiem, nutami miodu i tytoniu oraz delikatnym posmakiem świeżo pieczonego chleba i karmelu. Jedna filiżanka Arabiki gwarantuje obfitość doznań, eksplozję aromatów i porządną dawkę energii,z łatwością zmierzyć się z wyzwaniami codzienności.
Pochodzenie Mieszanka Arabiki z Brazylii i Peru, to naturalne, szlachetne ziarna, pełne smaku, aromatu i słodyczy. Dzięki dopełniającemu etapowi przetwarzania, w trakcie którego ziarna z Peru pozostają w zbiornikach z wodą poprzez około trzy dni, zachodzi proces fermentacji, który zmienia smak kawy, czyniąc ją świeższą i wyróżniając naturalną kwasowość i unikatowy zapach.
Magia aromatu, zamknięta w każdym ziarnie, zniewoli każdego konesera kawy.