bardzo tradycyjna mieszanka kolumbijskiej arabiki z wietnamską robustą. Ziarna wypalane są w śladowej palarni rzemieślniczej, która działa na warszawskim Starym Mokotowie. W bukiecie aromatycznym dominują nuty czekolady deserowej, karmelu i kakao, ale nie brak dodatkowo pikanterii à la pieprz cayenne, a także nut prażonych orzechów laskowych. Konsystencja naparu jest pełna, barwa szczególnie ciemna, nieprzejrzysta, crema aksamitna i gęsta. Kawa pozostawia harmonijny, lekko goryczkowy posmak, łączący w sobie akcenty korzenne i czekoladowe.
Francesca to to standardowa kawa w stylu północnowłoskim: ciemna (ale nieprzepalona) i konkretna, bogata z wyczuwalną goryczką (ale nie cierpka). Świetna do kawiarki, ekspresu i prasy francuskiej, może być parzona dodatkowo w aeropressie - najlepiej z nakładką Prismo. (Uwaga: na życzenie ziarna mogą zostać zmielone - prosimy o wyodrębnionie pożądanego sposobu mielenia przy wyborze typu (drobno - do zalewania, po turecku; uniwersalnie - do kawiarki, ekspresu, aeropressu; grubo - do french pressu, chemexu, dripa).
kupując kilogram zyskujesz 25% rabatu! dokonaj zakupu więcej i rozkoszuj się smakiem rewelacyjnej kawy!