Zicaffe Crema in Tazza to wyjątkowo korzystnie wyważona mieszanka Arabiki i Robusty, o przewadze ziaren Arabiki. Ta kawa, pochodząca z Sycylii to standardowe, południowowłoskie espresso – mocniej palone, o wyrazistym smaku i trwałej piance – cremie. Polecana do wszystkich sposobów parzenia. Genialnie nadaje się do przygotowania klasycznego espresso.
Wysokiej jakości kawa z prestiżowej włoskiej palarni Zicaffe. Harmonijne połączenie najkorzystniejszej arabiki i nieprzeciętnej robusty, którego rezultatem jest głównie sycylijska kawa. Jest to artykuł uznany poprzez fanów prawdziwych włoskich smaków.
Zicaffe Crema in Tazza Duox dzięki nieznacznej zawartości robusty posiada średnią zawartość kofeiny. Powoduje to, że możemy jej smakiem cieszyć się nawet podczas popołudniowych spotkań z przyjaciółmi.
należycie wykonane espresso dzięki zawartości robusty ma piękną gęstą piankę cremy. W smaku wyczujemy zdecydowane przyjemne orzechowe nuty.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest odpowiednią kawą do przygotowania w ekspresie kolbowym i automatycznym. Z powodzeniem zrobimy to w kawiarce czy lub w sposób klasyczny. Jedyną rzeczą, na którą musimy zwrócić uwagę jest grubość zmielenia ziaren.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest wysokiej jakości mieszanką ziaren arabiki (60%) i robusty (40%). Kawa najlepiej stanie na wysokości zadania jako intensywne włoskie espresso lub z dodatkiem spienionego mleka w formie aromatycznego cappuccino.