Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA to 100 % ziaren kawy z gatunku Arabika, które pochodzą z brazylijskiego regionu Cerrado w stanie Minas Gerais. Tam gleba jest wyjątkowa, pełna komponentów odżywczych, niezwykle bogata w minerały, proponuje warunki rolnicze nieprzeciętne gdziekolwiek indziej ponieważ wszystkie plantacje znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu Chapadão de Ferro. To kawa z segmentu Speciality! PROFIL SMAKOWYWyjątkowe czynniki glebowe regionu Cerrado oraz ciepłe, wilgotne lato przeplatane łagodną, suchą zimą pozwalają uzyskać unikatowy profil smakowy zbieranych owoców kawowca. Dojrzałe owoce są zbierane, a następnie starannie sortowane, aby zapewnić, iż przetwarzane są tylko najlepsze ziarna. Schnąc w brazylijskim słońcu na rozległym, specjalnie zbudowanym patio, po osiągnięciu idealnej wilgotności są segregowane po raz drugi – wszystko dla zapewnienia najwyższej jakości. Kawa jest w obróbce naturalnej.W filiżance ta kawa to wyraźna słodycz, równowaga i niska kwasowość. W ustach kremowy smak z wyraźnymi nutami orzechów ziemnych, kakao i karmelu z długim czekoladowym finiszem. Kawa nad wyraz przyjemna ponadto w połączeniu z mlekiem.Intensywność 3Aromat 4Słodycz 3Gorycz 2PROFIL PALENIA KAWYPalenie kawy to cykl skomplikowany i złożony, jednak optymalnie przeprowadzony sprawia, że jesteśmy w stanie wydobyć z ziaren kawy to co w nich najcenniejsze!Do każdej kawy wytwarzamy profil palenia, który ulepszamy do momentu osiągnięcia perfekcji. Tylko wtedy, po spełnieniu naszych bezkompromisowych wymogów jakościowych, wypalone ziarno trafia do opakowań i do Klientów. O powtarzalność naszych wypałów dbają wyjątkowi eksperci od palenia kawy, a także szwajcarski piec – bo każdy wypał ma być przeprowadzony nieprzeciętnie i dokładnie jak w przysłowiowym szwajcarskim zegarku.fachowe OPAKOWANIEWszystkie nasze kawy są spakowane w opakowanie z zaworem ochronnym (tzw. „wentylem") – to jednokierunkowy zawór, który wypuszcza na zewnątrz dwutlenek węgla wydobywający się z kawy (kawa odgazowuje) ale nie pozwala na to, by powietrze dostawało się do środka opakowania – tym samym kawa nie wietrzeje i nie traci swej świeżości, a także aromatów.Torebka kawy mająca zawór ochronny jest dodatkowo najkorzystniejszym opakowaniem do jej przechowywania w domu czy w pracy. STOPIEŃ WYPALENIA ZIARENStopień palenia kawy: średni – dzięki takiemu paleniu ziaren kawy nie dochodzi do wydobycia substancji oleistych na powierzchni ziarenek. W opakowaniu odnajdziesz suche, kruche i delikatne ziarna, w których zamknięte są typowe smaki i aromaty dla danego regionu. Takie palenie sprawia jeszcze, iż kawy są nadal słodkie w smaku, aromatyczne i pozbawione goryczy.PALARNIAQuba Caffe to firma rodzinna, której historia zaczęła się ponad 30 lat temu. Od niespełna dekady wypalamy kawę pod własną marką, przykładając szczególną wagę do jakości naszych produktów. Rzemieślniczy...