FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato to mokra karma dla dorosłych kotów. Została wyprodukowana z myślą o zwierzętach z alergiami pokarmowymi i nieprawidłowym trawieniem.
W składzie FARMINA Pork & Potato wyszukasz wątrobę wieprzową i łopatkę wieprzową. Są to korzystne źródła białka dla twojego mruczka.
Wątroba wieprzowa stanowi wspaniałe źródło żelaza. Jest to jeden z najważniejszych minerałów. Uniemożliwia anemii. Z małą ilością żelaza może scalać się także apatia u kota.
Łopatka wieprzowa również dostarcza żelaza oraz fosforu. Fosfor - oprócz funkcji budulcowej – utrzymuje pH krwi. Niedobór tego minerału może skończyć się częstym łamaniem kości przez zwierzę.
Potas wpływa na system nerwowy, pracę mięśni i mózgu. Jego niedobór może objawiać się nienaturalnym pragnieniem. Zwierzę będzie także raczej niechętnie przemieszczało się. Zapewnia odpowiednią budowę kości. Powiększa pobieranie tlenu przez mięśnie. Kot potrzebuje go, aby jego serce właściwie pracowało.
Kwasy omega-3 wyróżniają się właściwościami przeciwzapalnymi. Mogą także wpływać pozytywnie na wątrobę czy serce.
Bataty mogą dobrze oddziaływać na wzrok. Dodadzą twojemu pupilowi energii. Witamina D3 zadba o oporność kota. W związku z jej niedoborem twój podopieczny może posiadać mniej energii i siły do zabawy, a jego zęby i układ nerwowy będą w gorszej kondycji. Witamina E poprawia krzepnięcie krwi. Jej niedobór może skutkować mniejsza płodnością, paraliżem mięśni czy zmianami skórnymi.
FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato to wspaniała mokra karma, która jest wolna od glutenu, soi czy laktozy. To komponenty, których lepiej unikać w diecie. Mogą powodować alergię/nietolerancję pokarmową.
właściwości FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato:wątroba wieprzowa (25%), łopatka wieprzowa (15%), skrobia z batata (8%), nasiona komosy ryżowej ekstrahowane, olej z ryb, siemię lniane, celuloza sproszkowana, węglan wapnia, fruktooligosacharydy (0.6%), chlorek potasu, siarczan wapnia dwuwodny, fosforan jedno-, dwuwapniowy, chlorek sodu. Źródło białka: wątroba wieprzowa, łopatka wieprzowa. Źródło węglowodanów: skrobia z batata, nasiona komosy ryżowej ekstrahowane
Analizabiałko surowe 6.50%; tłuszcz bezkompromisowy 3.50%; włókno surowe 0.50%; popiół minimalistyczny 1.70%; wilgotność 80.00%; wapń 0.25%; fosfor 0.23%; sód 0.13%; potas 0.16%; magnez 0.013%; kwasy tłuszczowe Omega-3 0.50%; kwasy tłuszczowe Omega-6 1.20%; LA 1.10%; EPA+DHA 0.28%; EPA 0.13%; DHA 0.15%
Dodatki na 1 kg:Witaminy, prowitaminy i inne chemicznie zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: Witami...