Pełnoporcjowa, bezzbożowa karma dla dorosłych kotów wszystkich ras bogata w jagnięcinę. Regularne wykorzystywanie karmy dostarcza organizmowi kota wszelkich potrzebnych do dobrego funkcjonowania składników mineralnych i witamin. Karma jest bogata w mięso jagnięce, które stanowi wyśmienite źródło białka koniecznego w diecie zwierząt.
Wybierając produkty, które będą stanowić bazę żywienia naszego czworonoga, warto posiadać na uwadze, że kot jest mięsożercą. Dlatego wykazuje on szczególnie znaczne zapotrzebowanie na białko w diecie: o mnóstwo większe niżeli pies. Sięgając po produkty dla swego podopiecznego warto spojrzeć na etykietę i wybrać, te które w jak największym stopniu zaspokoją tę potrzebę.
na dodatek układ trawienny kotów źle przyswaja węglowodany, więc dieta powinna zawierać ich jak najmniej. Dodatkowo żywieniem powinniśmy uzupełniać braki tauryny i argininy, które zwierzę nie syntezuje, a które posiadają ważny wpływ na korzystne funkcjonowanie organizmu.
Karma jest całkowicie bezpieczna dla kota. Specjalna formuła nie zawiera sztucznych konserwantów i barwników, co sprawia, iż jest nie tylko smaczna,w dodatku zdrowa. Mięso jagnięce jest chude i lekkostrawne, dlatego będzie stosowne dla czworonogów z problemami żołądkowymi. Ponadto jest źródłem witaminy z grupy B, a także innych części mineralnych: pomiędzy innymi żelaza, fosforu i potasu. Mięso pozwala utrzymać prawidłową masę ciała, ma działania przeciwnowotworowe i wspiera dobre funkcjonowanie zwierzęcia.
mocne strony towaru DOLINA NOTECI Premium mokra karma dla kota bogata w jagnięcinę 400g:Aby zapewnić kotu stosowny rozwój i zdrowie warto zwrócić uwagę na skład karmy, którą podaje się czworonogowi. Karma powinna być źródłem wysokiej jakości białka bogatego w aminokwasy takie jak lizyna i leucyna. Jagnięcina stanowi cenne źródło żelaza i miedzi: komponentów mineralnych podnoszących oporność organizmu. Elementy te są również odpowiedzialne za poprawną funkcję krwi i układu krążenia. Na dodatek tłuszcz z tego gatunku mięsa cechuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6, które poprzez kontrolę procesów zapalnych stymulują funkcje skóry.
Wołowina 25% (płuca, wątroba, serca), rosół, jagnięcina 15% (serca, mięso 5%, wątroba), kurczak 15% (wątroba, serca, żołądki, skórki), wieprzowina 10% (żołądki).
Analiza składu:Białko: 10% tłuszcz su...