Pełnoporcjowa, bezzbożowa karma dla dorosłych kotów wszelkich ras bogata w jagnięcinę. Regularne używanie karmy dostarcza organizmowi kota wszelkich potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania części mineralnych i witamin. Karma jest bogata w mięso jagnięce, które stanowi wyśmienite źródło białka potrzebnego w diecie zwierząt.
Wybierając produkty, które będą stanowić bazę żywienia naszego czworonoga, warto mieć na uwadze, iż kot jest mięsożercą. Dlatego wykazuje on wyjątkowo szerokie zapotrzebowanie na białko w diecie: o dużo większe aniżeli pies. Sięgając po produkty dla swojego podopiecznego warto spojrzeć na etykietę i wybrać, te które w jak największym stopniu zaspokoją tę potrzebę.
dodatkowo układ trawienny kotów źle przyswaja węglowodany, więc dieta powinna zawierać ich jak najmniej. Dodatkowo żywieniem powinniśmy uzupełniać braki tauryny i argininy, które zwierzę nie syntezuje, a które posiadają ważny wpływ na korzystne funkcjonowanie organizmu.
Karma jest w pełni bezpieczna dla kota. Specjalna formuła nie mieści sztucznych konserwantów i barwników, co powoduje, że jest nie tylko smaczna,ponadto zdrowa. Mięso jagnięce jest chude i lekkostrawne, dlatego będzie odpowiednie dla czworonogów z problemami żołądkowymi. Dodatkowo jest źródłem witaminy z grupy B, a także innych komponentów mineralnych: między innymi żelaza, fosforu i potasu. Mięso pozwala utrzymać korzystną masę ciała, ma działania przeciwnowotworowe oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie zwierzęcia.
mocne strony artykułu DOLINA NOTECI Premium mokra karma dla kota bogata w jagnięcinę 185g:Aby zapewnić kotu adekwatny rozwój, a także zdrowie warto zwrócić uwagę na skład karmy, którą podaje się czworonogowi. Karma powinna być źródłem wysokiej jakości białka bogatego w aminokwasy takie jak lizyna i leucyna. Jagnięcina stanowi cenne źródło żelaza i miedzi: składników mineralnych podnoszących wytrzymałość organizmu. Składniki te są także odpowiedzialne za poprawną funkcję krwi i układu krążenia. Dodatkowo tłuszcz z tego gatunku mięsa cechuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6, które przez kontrolę procesów zapalnych stymulują funkcje skóry.
Wołowina 25% (płuca, wątroba, serca), rosół, jagnięcina 15% (serca, mięso 5%, wątroba), kurczak 15% (wątroba, serca, żołądki, skórki), wieprzowina 10% (żołądki).
Analiza składu:Białko: 10% tłuszcz...