Farmina N&D Prime sucha karma dla dorosłych kotów z jagnięcina 5kg to pełnoporcjowa karma dla dorosłych kotów. Dodatek borówki amerykańskiej pozytywnie wpływa na organizm kota - działa bakeriobójczo i przeciwzapalnie. Na dodatek zawiera barwniki antyocyjanowe, które wspomagają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.
Karma jest w pełni bezpieczna dla kota. Specjalna formuła nie posiada nienaturalnych konserwantów i barwników, co powoduje, że jest nie tylko smaczna,na dodatek zdrowa. Mięso jagnięce jest chude i lekkostrawne, dlatego będzie optymalne dla czworonogów z problemami żołądkowymi. W dodatku jest źródłem witaminy z grupy B i innych komponentów mineralnych – między innymi żelaza, fosforu i potasu. Mięso pozwala utrzymać poprawną masę ciała, ma działania przeciwnowotworowe, a także wspiera poprawne funkcjonowanie zwierzęcia.
zalety towaru Farmina N&D Prime sucha karma dla dorosłych kotów z jagnięcina 5kg:
Skomponowana wyłącznie z najwyższej jakości mięsa nie wymagała dodatku nienaturalnych wspomagaczy albo suplementów smaku. Wytworny skład i najwyższa klasa wykonania karmy decydują o jej wyjątkowości. Stworzona została z myślą o wyjątkowo wymagających koneserach żywności, żeby móc zaspokoić ich najśmielsze wymogi. Soczyste mięsne kawałki powodują,choćby najbardziej wyrafinowany smakosz nie jest w stanie przejść obok nich obojętnie. Nieszablonowe mięso jagnięce jest dodatkowo doskonałym źródłem białka zwierzęcego a także ma niski potencjał alergenny, co czyni karmę wyjątkowo delikatną i przyjazną dla żołądka.
Aby zapewnić kotu stosowny rozwój i zdrowie warto zwrócić uwagę na skład karmy, którą podaje się czworonogowi. Karma powinna być źródłem wysokiej jakości białka bogatego w aminokwasy takie jak lizyna i leucyna. Jagnięcina stanowi cenne źródło żelaza i miedzi – komponentów mineralnych podnoszących oporność organizmu. Komponenty te są również odpowiedzialne za prawidłową funkcję krwi i układu krążenia. Na dodatek tłuszcz z tego gatunku mięsa znamionuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6, które poprzez kontrolę procesów zapalnych stymulują funkcje skóry.
Jagnięcina (28%), dehydratyzowane białko jagnięce (26%), batat, tłuszcz z kurczaka, suszone jaja, śledź, dehydratyzowane białko ze śledzia, olej z ryb (ze śledzia), włókno grochu, suszona marchew, mączka z lucerny, inulina...