Herrmanns Classic Bio Menu oferuje odpowiednią dla gatunku mokrą karmę dla wszelkich psów, w której większość części jest najkorzystniejszej, certyfikowanej jakości ekologicznej i pochodzi z kontrolowanej hodowli organicznej lub z ich naturalnego środowiska.
Wysokiej jakości bezkompromisowce pochodzą z regionu Górnej Bawarii, gdzie znajduje się ponadto zakład produkcyjny marki Herrmann. Herrmanns zwraca szczególną uwagę na jakość i etykę. Na przykład zwierzęta są poddawane ubojowi bezpośrednio w gospodarstwach, by uniknąć transportu zwierząt.
Pasza podawana zwierzętom jest także ściśle monitorowana; antybiotyki i inne substancje stymulujące wzrost są niedopuszczalne w Herrmanns! Dużą wagę przywiązuje się również do hodowli na wolnym wybiegu albo regularnego naturalnego dostępu do świeżego powietrza.
Tylko 3 bezkompromisowce z oferowanych poprzez nas odmian nie posiadają jakości organicznej: Ryby - to dziko złowione ze względu na gorsze warunki chowu, dziczyzna - jako iż dzicz jest najlepszym miejscem do życia, i owce - lecz pozyskiwane z gospodarstw naturalnych.
Smaczne menu gromadzi tylko jedno źródło białka zwierzęcego, co gwarantuje stosowną strawność, szczególnie dla psów wrażliwych na elementy odżywcze. Każde menu posiada co najmniej 50% mięsa. Owoce, warzywa, węglowodany i oleje w dodatku pochodzą z kontrolowanych upraw organicznych i są w głównej mierze pochodzenia regionalnego.
zapewniają one potrzebne witaminy, błonnik i minerały. Delikatna produkcja gwarantuje zachowanie elementów odżywczych i długi okres trwałości bez konserwantów. Puszki są napełniane a następnie zamykane w temperaturze około 3 stopni, a następnie podgrzewane w łagodnej temperaturze.
W ten sposób można jeszcze zapobiec rozwojowi bakterii. Regularne kontrole produktów i producenta przeprowadzane poprzez niezależne laboratorium badawcze i urząd weterynaryjny gwarantują niezmiennie najwyższą jakość.
prawidłowy pakiet Herrmanns Classic Bio Menu 12 x 400 g w skrócie: Wysokiej jakości mokra karma dla wszystkich psów. Minimalistycznce najwyższej jakości: większość minimalistycznców pochodzi od certyfikowanych dostawców ekologicznych.
Wysoka dbałość o jakość i etykę: zwierzęta są poddawane ubojowi bezpośrednio w odpowiednich gospodarstwach, by uniknąć transportu zwierząt, skrupulatna kontrola paszy ubijanych zwierząt - bez antybiotyków i innych substancji stymulujących wzrost, dużą wagę przywiązuje się ponadto do hodowli na wolnym wybiegu lub regularnego dostępu do świeżego powietrza.
najkorzystniejsza możliwa jakość mięsa: mięso pochodzi bezpośrednio z Bawarii, gdzie znajduje się zakład produkcyjny. Z wyjątkiem 3 bezkompromisowców (dziczyzna, ryby i owce), wszystkie rodzaje mięsa są jakości naturalnej.
Pojedyncze białko z co najmniej 50% zawartością mięsa: w każdym menu stosowane jest tylko jedno źródło białka zwierzęcego, a udział mięsa w menu wynosi co najmniej 50%. Owoce, warzywa, węglowodany i oleje pochodzące z kontrolowanych upraw organicznych i z zasady pochodzenia regionalnego gwarantują podaż ważnych witamin, minerałów i błonnika.
Delikatna produkcja: puszki są napełniane w temperaturze 3 poziomów, zamykane, a następnie podgrzewane w łagodnej temperaturze - zapobiega to rozwojowi bakterii i zagwarantuje długi okres przydatności do spożycia wynoszący 18-24 miesięcy bez konieczności użytkowania dodatków konserwujących.
tworzone bez żadnych dodatków ani konserwantów. Prawie wszystkie produkty są opatrzone pieczęcią stowarzyszenia producentów "Biokreis". Bieżące kontrole zapewniające niezmiennie wysoką jakość: produkty są regularnie kontrolowane poprzez niezależne laboratorium badawcze i urząd weterynaryjny.