Układ pokarmowy psa wciąż przypomina układ wilka, od którego się wywodzi. Codzienne pożywienie wilka składało się nie tylko z mięsa upolowanej ofiary, ale także z kości, wnętrzności, jagód, ziół i owadów. Ta mieszanka jest wzorem dla twórców karmy Markus-Mühle. Jest ona bogata w zwierzęce białka o jakości pożywienia dla ludzi, pochodzące z drobiu, dziczyzny rób i żółtek jaj,, a także elementy odżywcze z owoców, warzyw i ziół. Specjalna kompilacja owocowa Acticell wspiera system wytrzymałościowy i pobudza metabolizm, ulepszając tym samym przyswajalność zawartych naturalnych składników. Markus-Mühle Mini karma sucha bliska naturze w skrócie: Karma premium dla dorosłych psów małych ras Naturalny skład karmy, zorientowany na naturalnym pożywieniu wilków, od których pochodzą psy: mięso, kości, wnętrzności, zioła, jagody i owady Wysoka zawartość białka: jego źródłem są drób, dziczyzna, ryby i żółtka jaj, jakość pożywienia dla ludzi Mieszanka Acticell - siła pochodząca z roślin: bogata w sekundarne roślinne elementy odżywcze, wzmacnia system opornościowy i wspiera stabilne trawienie, polepszając przyswajalność części pokarmowych Delikatne tłoczenie na zimno: cykl produkcji zezwala na zachowanie naturalnych komponentów witalnych użytych produktów niewielkie kawałki: specjalnie dostosowane do szczęki nieznacznych psów kształt kąsków: krokieciki nakłaniają do żucia i pobudzają tworzenie śliny Karma bezglutenowa:: doskonała także przy alergiach pokarmowych Z naturalnymi składnikami o kojącym działaniu: gromadzi witalną mieszankę owoców, oleju lnianego, mączki z alg morskich, przypraw ziołowych i słonecznika bulwiastego Z naturalnym błonnikiem pokarmowym: dba o higienę jelit Z olejem lnianym: wspiera zdrowie skóry i sierści Ekstrakt z yukki: reguluje procesy trawienne i redukuje zapach kału Tylko najkorzystniejsze składniki: karma nie zawiera mączki zwierzęcej, ciężko przyswajalnych produktów ubocznych pochodzenia roślinnego, nieorganicznych minerałów, składników zmodyfikowanych genetycznie, nienaturalnych barwników, wabiących substancji zapachowych czy konserwantów