niewątpliwie do czynników, które dobrze wpływają na wynik rehabilitacji chorego po udarze mózgu, należy właściwe odżywianie. Fakt ten podkreślają stanowiska i zalecenia międzynarodowych ekspertów, mowią także o tym wytyczne Polskiego Towarzystwa Neurologicznego dotyczace postepowania w tej chorobie.
Autorka poradnika, dietetyczka z ogromnym doświadczeniem, w spójny, zwięzły sposób ukazuje aktualne zasady, którymi powinniśmy się kierować w przygotowywaniu posiłków dla pacjentów z udarem. Zaproponowanie kilku przykładowych jadłospisów jest niewątpliwym dodatkowym atutem publikacji.
bez wątpienia spełni ona wymogi nie tylko chorych i ich opiekunów, ale także poszerzy wiedzę specjalistów zajmujących się tym zagadnieniem. Dr hab. N. Med. Wojciech Ambrosius Tytuł Dieta po udarze mózgu Autor Aleksandra Cichocka Wydawnictwo Medical Education EAN 9788367696036 ISBN 9788367696036 Kategoria Literatura, Zdrowie liczba stron 26 Rok wydania 2023 Oprawa broszurowa