SMAKOTERAPIA żyj i jedz zdrowo opornOŚĆ NA TALERZU Jak efektywnie zadbać o zdrowie i przestać się bać drobnoustrojów JAK BYĆ ZDROWYM W DZISIEJSZYM NIEZDROWYM ŚWIECIE? JAK zabrać ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje zdrowie? JAK BYĆ PROodpornościowym, zamiast ANTYwirusowym i po co? Jak współpracować z mikrobiomem ludzkim? Dlaczego chorujemy? Co jeść i od czego zależy dobór pożywienia? Jak odnaleźć się w gąszczu modnych, wykluczających się wzajemnie, zaleceń dietetycznych? To pytania, na które nie ma jednej odpowiedzi, jednego sprawdzonego sposobu, tak jak nie ma jednej adekwatnej dla każdego zdrowej diety.
Są one fantastyczną okazją na powrót do dyskursu o zapomnianej poprzez nas w życiu codziennym PROFILAKTYCE chorób. Pomocna okazuje się wiedza zaczerpnięta z TCM, medycyny Wschodu, w której życie i zdrowie człowieka, jak i cała natura, podlegają mocnym cyklom, których znajomość może stać się kluczem do harmonii i równowagi.
Leczy daną osobę, nie jednostkę chorobową, uniemożliwia chorobom przez propagowanie działań profilaktycznych, traktuje człowieka jako istotę kompletną w jedności ciała, duszy i umysłu. Wiedza teoretyczna i praktyczna jest zatem kluczem do zdrowia.
W książce odnajdziesz garść podpowiedzi teoretycznych oraz praktycznych i kulinarnych wraz z przepisami kulinarnymi, które pozwolą tę wiedzę wcielić w życie. Tytuł Smakoterapia. Żyj i jedz zdrowo. Wytrzymałość na talerzu Autor Iwona Zasuwa Wydawnictwo Purple Book EAN 9788383104058 ISBN 9788383104058 Kategoria Poradniki\Kuchnia liczba stron 424 Rok wydania 2023 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 1