Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast przez 10 oszałamiających wzorów tortów wytworzonych poprzez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible. Poznaj sposoby regulowania projektów tortów do własnych koncepcji kolorystycznych, jak czerpać inspiracje kolorystyczne ze swojego otoczenia w celu stworzenia własnych, nieszablonowych palet. Dowiedz się, jak używać przystępnych barwników spożywczych w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów i zadziwiających dekoracji ciast. Zawiera 10 ukierunkowanych kolorystycznie rozdziałów, każdy ze nadzwyczajnym projektem dekorowania tortu i dodatkowymi projektami babeczek i ciastek w alternatywnych barwach, pokazujących, jak wybór różnych odcieni może wpłynąć na odbiór naszego projektu. Ilustrowane instrukcje krok po kroku obejmują każdą fazę projektowania tortu, poczynając od pieczenia ciast i mieszania barw po modelowanie lukrów i dodawanie finalnych retuszy – doskonałe równocześnie dla początkujących, jak i doświadczonych dekoratorów! Obejmuje wyczerpujący indeks barwników spożywczych najpopularniejszych marek i szczegółowe instrukcje modyfikowania ich odcieni, nasycenia i intensywności, aby spełnić dowolne wymagania dekoracji tortów.
- Autorzy: Smith Lindy
- Ciężar: 0,88
- Format: 21.4x28.3
- ISBN: 9788375413120
- Język oryginalny: angielski
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 29891
- Miejscowość: Warszawa
- pojemność: 144
- Oprawa: Twarda
- PKWiU: 58.11.1
- Podtytuł: torty, babeczki i ciasteczka według Lindy Smith
- Rok wydania: 2016
- Tłumacze: Klimczak Agnieszka
- rodzaj publikacji: KS
- Tytuł oryginalny: Creative Colour for Cake Decorating: 20 new projects from the bestselling author of The Contemporary
- Wydawca: Promise
- Wysokość: 16