Zdrowie zakręcone w słoikach
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka prezentująca obfitość kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ wytrzymałościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich elementów odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy albo chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce wyszukasz:
Dla sympatyków koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne dane, na jakim etapie postu albo diety można użyć fermentowany artykuł.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają w dodatku: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni i Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.