Nareszcie głos rozsądku i solidna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu!
ergonomiczny i potrzebny przewodnik po tym, co „ekologiczne", „klasyczne", „wolne od" i...
„ Naturalne " odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i z dezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat destrukcyjności kolejnych części, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „ manipulowanie " żywnością to największe zło, zapominając, że rośliny poprawiamy od początków rolnictwa.
Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny kolor marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę naturalny? Czy istnieje coś takiego jak „ nadwrażliwość na gluten "?
by sprawdzić jakość i pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisują historię pokarmów, analizują dowody zgromadzone poprzez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu i rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako kupujący, bez obaw, iż działamy „ przeciw naturze ".