Sto konwencjonalnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, prędko i zdrowo! Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z purée ziemniaczanym i mizerią? Nic nie polepsza wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo mocna porcja sernika, lecz nie możecie jeść nabiału? Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu? Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów? Ta książka jest dla was!
Ida Kulawik, autorka bloga kulinarnego Veganbanda, po mistrzowsku odtwarza tradycyjne polskie smaki, a nastrojowe zdjęcia Katarzyny Cichoń sprawią, że będziecie chcieli spróbować wszelkiego! Polecamy także poprzednią książkę autorki: „Veganbanda.
Roślinne przepisy dla nieznacznych i obfitych” Tytuł Roślinna kuchnia polska Autor Ida Kulawik Wydawnictwo Dwie Siostry EAN 9788381500777 ISBN 9788381500777 Kategoria Poradniki\Kuchnia liczba stron 256 Format 22.6x28.6x2.7 cm Rok wydania 2020 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 1.34 kg