To nie tylko książka,wytworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano najróżniejsze sposoby wędzenia, krzesania ognia i tajniki doboru hubki i rozpałki.
Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a choćby życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook gromadzi: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np.
mąka z kłączy perzu), leśnych (np. Mąka z żołędzi), a także bagiennych (np. Ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej), prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, sól, linijkę calową i centymetrową.
Tytuł Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Tom 2 Autor Artur Bokła,Katarzyna Mikulska Wydawnictwo Pascal EAN 9788381036535 ISBN 9788381036535 Kategoria Poradniki\Rozwój osobisty liczba stron 156 Format 11.5x19x1 cm Rok wydania 2017 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.122 kg