Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili$2569 Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe$2570 Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue$2571 koniecznik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.
Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.
sprawdź jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik posiada konieczne informacje dla wszelkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności.
Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Namawia do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.
Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. In. Dishing up Minnesota, Modern Maple, a także atlasów przyrodniczych m.in. O grzybach, jagodach i owocach leśnych. Zastosowaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś.
Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie. Towar poekspozycyjny lub końcówka magazynowa. Może mieć niewiele znaczące uszkodzenia (np. Metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność towaru.