50 pysznych dań kojących ciało i duszę!
Przyprawiające o zawrót głowy fakty!
Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!
Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!
Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę oraz na środowisko, jednostajną produkcję żywności, dobro zwierząt, a także na nasze serce i resztę organizmu.
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak wykorzystać ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia zapewnia nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera jednostajny rozwój środowiska. Od spożywanych poprzez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, lecz i kondycja planety.
To książka dla każdego, kto rozumie już, iż ciało i umysł są ze sobą połączone że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie.
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!