,,piękna celebracja bogactwa smaków Ameryki". DAVID LEBOVITZ Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi istotnie cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię.
Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez sławnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi$169 Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla - a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów.
Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, poprzez zupy i sałatki, aż do deserów - to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana poprzez najkorzystniejszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.