Pokarm powinien być waszym lekarstwem' twierdzili od czasów ojca medycyny Hipokratesa wielcy lekarze i naturaliści. Pierwsze miejsce wśród leczących pokarmów należy się warzywom. Ich obfity udział w diecie jest koniecznym warunkiem zdrowia - pomagają przy wielu dolegliwościach i chorobach cywilizacyjnych, w tym nowotworowych. Dlatego w wielu poradnikach antyrakowej profilaktyki podkreśla się uzdrawiającą rolę warzyw. Najlepiej, żeby pochodziły one z upraw organicznych. Z warzyw można sporządzać w domu niemało leków, wykorzystywać je w kuracjach i stosować jako kosmetyki. Warto poznać i sięgać po leki z naturalnej apteki warzywnej. Poradnik organicznA APTECZKA WARZYWNA ma to ułatwić?.
ekologiczna apteczka warzywna cz.1 gromadzi:
Ponad 200 porad, recept jak stosować najpopularniejsze warzywa w kuracjach domowych leczących najrozmaitsze schorzenia od wątroby, nerek, reumatyzmu, serca począwszy na skórze, nerwach, przeziębieniach skończywszy
Rady ile, kiedy, jakie warzywa jeśćzapobiegać chorobom, wzmacniać organizm
Prezentację walorów dietetycznych warzyw i ich rolę w profilaktyce wielu chorób
Omówienie zastosowania najpopularniejszych warzyw jako domowych kosmetyków
Porady jak najlepiej wykorzystywać walory warzyw w kuchni
Przepisy kulinarne na potrawy o walorach uzdrawiających
Wskazówki z jakich upraw, kiedy i od kogo najlepiej kupować warzywa, jak je przechowywać, konserwować
informacje czym różnią się warzywa naturalne od tych z marketu, dlaczego są wartościowsze, cenniejsze zdrowotnie
detalowe dane o walorach antyrakowych poszczególnych warzyw i ich wykorzystaniu w PROFILAKTYCE ANTYRAKOWEJ
Omówione warzywa: KAPUSTA - POMIDOR - MARCHEW - OGÓREK - ZIEMNIAK - SAŁATA - BURAK - CEBULA - SELER - PIETRUSZKA