Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!
Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana "
Wraz z byłym szefem kuchni swych restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o funkcjonalne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.
odszukacie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.
To kuchnia z zasadami, lecz bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, lecz z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami – jak mówi sam autor – są tu »przyjemność« i »zadowolenie«".
Podtytuł: Prosto, zdrowo, smacznie
ISBN: 9788364347993
Kod paskowy: 9788364347993
Autorzy: Ducasse Alain, Saintagne Christophe
Tłumaczenie: Derelkowska Elżbieta
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 30471
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 380
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11
Format: 19.5x25.0cm
Głębokość (mm): 35
Waga: 1.362
Język oryginału: francuski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka