Joanna Anger i Anna Piszczek powracają z kolejną książką kucharską przeznaczoną dla rodziców, którzy razem z dziećmi wyruszają w kulinarną podróż po świecie nowych smaków.
Metoda BLW już na korzystne zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się,najkorzystniejszy sposób na wychowanie drobnego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i radować się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć na talerzach, żeby dzieci z radością zjadły posiłek, a do ich brzuszków trafiły wartościowe komponenty odżywcze?
Autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o metodzie BLW oferują ponad sto nowych przepisów, wśród których znajdują się pomiędzy innymi:
– smaczne śniadania, od których cała rodzina może zacząć nowy dzień,
– pożywne przekąski, które można zabrać ze sobą na spacer, na piknik albo na plac zabaw,
– świeże wersje konwencjonalnych zup, które zapewnią mnóstwo energii ruchliwym maluchom.
W książce znajdują się dodatkowo przykładowe jadłospisy (na upały i na zimowe dni, na weekendy i czas choroby, wegetariańskie i na początek powiększania diety), dzięki którym łatwiej zaplanować posiłki na cały dzień.
„świeże AlaAntkowe BLW" to znakomity sposób na kuchenne sukcesy, na których skorzysta cała rodzina – i duzi, i mali. Smacznego!
Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali i drobnej Zuzi – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW. Ich pierwsza książka natychmiast została bestsellerem, stając się obowiązkową pozycją w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
Autorzy: Joanna Anger, Anna Piszczek
EAN: 9788365796257
Głębokość: 18.000000
ISBN: 978-83-65796-25-7
ilość stron: 192
Oprawa: Twarda
wariant: Książki
Rok wydania: 2017
kolekcja: AlaAntkowe BLW
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: Mamania
Wysokość: 215