W Polsce są popularne owoce jagodowe, których sporo możemy uprawiać w naszych ogródkach. Część z nich to gatunki rodzime, inne to przybysze z szerokiego świata, które perfekcyjnie zaadaptowały się w naszych warunkach.
Do owoców jagodowych zaliczamy m.in. Truskawki, jagody, maliny, porzeczki białe, czarne i czerwone, borówkę amerykańską, agrest i poziomki. Głównie są dodatkiem do deserów lub ciast, przygotowujemy z nich przetwory i napoje (te alkoholowe i bez).
Wszystkie te przepisy znajdą się w książce, jak i te najnowsze, postępowe, które łamią smaki, a także nasze przyzwyczajenia. Indyk faszerowany nadzieniem z konfiturą borówkową czy truskawki i mięta do pieczystego$190 A jednak.
Co więcej, to jest pyszne. Nowa formuła dla dań z udziałem polskich owoców jagodowych sprawdza się nie tylko na polskich stołach, lecz rusza na kulinarne podboje! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.