Druga książka z linii Superfoods: obszernych publikacji poświęconych najistotniej odżywczym źródłom witamin i minerałów potrzebnych dla zdrowia. Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma parametry alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach wynajdziemy wszystkie dane konieczne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i oryginalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających odnajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać dodatkowo osoby uczulone na gluten. W książce czytelnik wyszuka m.in. - Cenne dane o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane; - nieszablonowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, przez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa; - skategoryzowane w jednym miejscu najważniejsze dane o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w produktach kokosowych; - Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.