Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor przedstawia ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Wynajdziemy tu znane i szanowane specjały kuchni polskiej: tradycyjny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. Zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.
Ojciec Teodor zadbał, by przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki temu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady i zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać też jako inspirację do własnych poszukiwań.
Mamy nadzieję, iż przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
Autorzy: Ojciec Teodor
EAN: 9788379932894
Format: 16,5x23 cm
liczba stron: 160
ISBN: 9788379932894
Oprawa: broszurowa
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: REA