Bogato ilustrowane kompendium popularnonaukowe. Publikacja zawiera funkcjonalne informacje dotyczących składu, a także cechy odżywczych i leczniczych niemal stu artykułów spożywczych (owoców, warzyw, zbóż, orzechów i nasion), poprawnie oddziałujących na poszczególne orany ciała.
Dzięki nim czytelnik może dokonywać rozsądniejszych wyborów w planowaniu swojego jadłospisu. Czytelnik wyszuka w książce opisy najmocniej powszechnych chorób i zaburzeń oraz czynników ryzyka ze wyszczególnioniem pokarmów, które należy ograniczyć albo wyeliminować z diety.
Wartość dzieła podnoszą skorowidze tematyczne ułatwiające wyszukiwanie danych na temat artykułów spożywczych, chorób i metod leczniczych. Książka opatrzona jest licznymi zdjęciami i wykresami, które ilustrują wpływ pokarmów na nasze zdrowie i samopoczucie.
Grafika przybliża czytelnikowi badania naukowe znamienitych uniwersytetów i ośrodków badawczych. Publikacja może być także poradnikiem dla osób zajmujących się zawodowo lecznictwem i dietetyką. Cennym uzupełnieniem książki są przepisy kulinarne.
"Lecznicza żywność", to kopalnia unikatowych danych w pięknej szacie graficznej dla każdego, kto poważnie traktuje swoje zdrowie. Poznaj leczniczą moc żywności. Dowiedz się, jak uniemożliwiać chorobom i jak je leczyć,radować się pełnią życia!
Tytuł Lecznicza żywność Autor Jorge D. Pamplona Roger Wydawnictwo nowe Spojrzenia EAN 9788361640417 ISBN 9788361640417 Kategoria Literatura, Poradniki ilość stron 384 Format 251x177x29 mm Rok wydania 2014 Oprawa twarda