Niemal we wszelkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten - białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu.
Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich sprawia groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki Autorce - naturoterapeutce i dietetyczce z 30 - letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, posiadającym związek z celiakią i nietolerancją glutenu.
odszukasz tu także dane na temat unikalnej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć dodatkowo mnóstwo poważnych chorób. Zdrowe życie bez glutenu. Tytuł Niebezpieczne zboża. Groźny gluten Autor Bożena Przyjemska Wydawnictwo Vital EAN 9788382727579 ISBN 9788382727579 Kategoria Literatura, Poradniki liczba stron 272 Format 205x145 mm Rok wydania 2024 Oprawa broszurowa