Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz w pełni zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy oraz ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
- ergonomiczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
- tabele miar i wag najpopularniejszych artykułów.
Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
Kod paskowy: 9788377736517
Autorzy: Lewandowska Agata
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 20215
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 192
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.4x23.2
Głębokość (mm): 10
Waga: 0.356
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka