Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem przeróżnych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra proponuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznym i tanim składnikiem potraw,również bezkompromisowcem leczniczym w czystej postaci.
Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw i niemało innych... - zwykle nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak mnóstwo wartościowych elementów pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny.
Atlas dostarcza wiedzy o ich obecności, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Autorzy: Monika Fijołek
EAN: 9788383481005
Głębokość: 19.000000
ISBN: 978-83-8348-100-5
ilość stron: 192
Oprawa: Twarda
wariant: Książki
Rok wydania: 2023
Szerokość: 172
Wydanie: 1
Wydawnictwo: SBM
Wysokość: 247