Rondel żeliwny Ernesto, Ø 20 cm Opis artykułu z systemem uniemożliwiającym kapaniu I do soczystego i aromatycznego smażenia, duszenia albo gotowania na parze wspaniały do podawania i przygotowywania pieczeni i drobiu równomierne rozprowadzanie ciepła i bardzo prawidłowe magazynowanie ciepła łatwa pielęgnacja i długookresowa powłoka emaliowana wewnątrz i na zewnątrz uchwyt i przeciwuchwyt gwarantują bezpieczną i wygodną obsługę żaroodporność do 240°C nadaje się do wszystkich typów kuchni, też indukcyjnych perfekcyjny także do chrupiących potraw smażonych objętość: ok.
3000 ml pojemność użytkowa: ok. 2500 ml Materiał stal nierdzewna, żeliwo emaliowane wymiary ok. 41,8 x 21,6 cm x 12,3 cm (dł. X Ø x wys.) Waga garnek: ok. 2800 g pokrywka: ok. 1000 g I Płyn ze smażenia zbiera się w kroplach na wypustkach pokrywy, dzięki temu potrawy są stale i równomiernie skrapiane.
Smażone danie pozostaje soczyste i jest istotnie aromatyczne.