Rondel kuchenny stworzony z wysokiej jakości stali nierdzewnej w komplecie z ergonomiczną szklaną pokrywką. Producent artykułów gospodarstwa domowego oferuje naczynie przeznaczone do gotowania, duszenia i smażenia produktów spożywczych na kuchenkach indukcyjnych. Rondel o pojemności 1 l to wielowarstwowe dno cieplne, magazynujące ciepło i komfortowe, nienagrzewające się uchwyty zezwalające na łatwe przenoszenie naczynia.
Rondel to typ naczynia kuchennego, które wspaniale sprawdza się do podgrzewania, a także przygotowywania wielu potraw. Rondle głównie mają pokaźne dno i dość niskie ścianki. Z reguły zaopatrzone są też w jedną długą rączkę, która rewelacyjnie sprawdza się przy ich trzymaniu oraz przenoszeniu albo dwa symetryczne „ucha", dzięki którym można przenosić je oburącz.
Porządny rondel emaliowany albo rondel ze stali nierdzewnej to niezbędnik w każdej kuchni. Ten pierwszy stanowić może także ozdobę każdej rustykalnej kuchni, ponieważ przede wszystkim jest przyozdobiony konwencjonalnymi wzorami. Przygotujesz w nim sos, zupę, budyń czy gulasz i podgrzejesz dowolną płynną albo półpłynną potrawę. Długa rączka upraszcza jego trzymanie, a więc bardzo nadaje się do przygotowywania potraw wymagających ciągłego mieszania. Wysokiej jakości rondel umożliwia równocześnie smażenie, jak i gotowanie, ograniczając przywieranie potraw i stanowiąc szczególnie użyteczne narzędzie kuchenne. Wykonanie z nietoksycznych materiałów powoduje zaś, iż jest to naczynie stosowne do przygotowywania posiłków dla całej rodziny.