Rondel z pokrywką Fiskars Hard Face 2,5 l Rondel z najistotniej wytrzymałą powierzchnią Hardtec Superior ma niewiarygodnie nieprzywierające atrybuty, dzięki którym wytrzyma długie lata. Dzięki tej powierzchni rondel jest perfekcyjny do gotowania kasz czy mlecznych pokarmów.
nad wyraz wytrzymałe dno jest zoptymalizowane do ogrzewania szybszego o 50%, oszczędza 30% energii. Równomierne i produktywnie rozprowadza ciepło. Posiada bakelitowy uchwyt, który pozostaje zimny i zagwarantuje dobre chwytanie.
Rondel ma matowy czarny odcień oraz czarny ochraniacz przeciw płomieniom. Wysmakowana powierzchnia szklanej pokrywki posiada na całym obwodzie otoczkę wytworzoną z wytrzymałego i wytrzymałego na temperaturę silikonu z zaimplementowaną funkcją odlewania.
Jak poprawnie dbać o rondel Hard Face? Do rondla należy nalać trochę oleju albo paru łyżek wody przed rozpoczęciem gotowania. Nie należy ogrzewać rondla pustego. Kiedy olej zbrązowieje, lub woda wyparuje, rondel jest wystarczająco rozgrzany.
Należy gotować na średnim ogniu. Temperatury ponad 250°C mogą uszkodzić powierzchnię. Gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody, ponieważ szok temperaturowy może spododować nierówności na jego dnie.
Rondel przed pierwszym użyciem należy umyć, a następnie myć go po każdym użyciu. Ręczne mycie naczynia wydłuża jego żywotność. Dla jeszcze obszerniejszej wytrzymałości należy używać plastikowych i drewnianych pomocy kuchennych.
atrybuty techniczne rondla Hard Face: Materiał: aluminium mocne dno: 5,5-6 mm objętość: 2,5 l Waga: 1,6 kg wykonano w Finlandii