Garnek Hard Face z pokrywką – 5 l Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i wytrzymała powłoka Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i bezawaryjne atrybuty, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z linii Hard Face zapewniają sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego wykorzystywania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchenek. Aluminiowe naczynie do wymagających zadań kuchennych.wyjątkowo odporna powłoka Hardtec Superior ułatwia gotowanie – powłoka ma perfekcyjne cechy uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy gotowaniu np.
kasz albo produktów mlecznych.Dno garnka jest wytworzone w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.Naczynie bardzo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.ma nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowe rączki nie rozgrzewają się i gwarantują pewny chwyt.Garnek ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz.Naczynie ma czarny, matowy design.Garnek jest przystosowany do gotowania na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.wykonana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce parametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 26 cmŚrednica dna: 21,5 cmObjętość: 5 lWaga: 2,6 kg stosowanie:Przed użyciem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym użyciem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, w trakcie charakterystycznego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna prawidłowo znosi niezwykle wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia wytwarzane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego. Typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium