Rondel Vikos – użyteczny pomocnik każdego mistrza kuchni W czym ugotować budyń albo roztopić czekoladę do ciasta? Można zastosować zwykły garnek,niedługie uchwyty szybko się nagrzeją i trzymanie naczynia w trakcie mieszania będzie uciążliwe. Do tych oraz innych celów kulinarnych polecamy rondel Vikos o objętości 1,6 l. Wysoki garnek genialnie nadaje się do obróbki cieplnej produktów, które pryskają podczas wrzenia albo mają tendencję do wykipienia. Długa rączka chroni przed poparzeniem i upraszcza mieszanie potrawy. Gotową zawartość możesz wygodnie przelać na talerz albo do słoika, korzystając z dwóch lejków. Dzięki antyprzyczepnej powłoce Qualum Basic czeka Cię gotowanie bez stresu – rondel nieprzywierający zapobiega przypaleniu i rozpadaniu się potraw. Rondel ma wielowarstwowe dno, dzięki któremu garnek równomiernie się nagrzewa i dłużej utrzymuje temperaturę. Naczynie zostało stworzone ze stali rdzoodpornej 18/0, więc nie mieści niklu i wykazuje silne parametry ferromagnetyczne. Choćby zwykły rondel do mleka będzie ozdobą kuchni – możesz zawiesić go nad wyspą razem z innymi garnkami lub na relingu nad blatem. Ze względu na nieprzywierającą powłokę garnek wyśmienicie sprawdzi się w gotowaniu karmelu, sosów, dżemu czy polewy do ciast.