Rondel Hard Face - 1,8 l Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Niezwykle trwała i wytrzymała warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezusterkowe parametry, które zapobiegają przywieraniu. Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego stosowania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchenek.Aluminiowe naczynie do wymagających zadań kuchennych.szczególnie niepodatna powłoka Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma znakomite parametry uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy gotowaniu np. Kasz lub produktów mlecznych.Dno garnka jest produkowane w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.Naczynie nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i wydajnie.posiada nową, jeszcze bardziej oporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Rączka bakelitowa nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.Rondel ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyekwipowaną w silikonowy kołnierz.Naczynie ma czarny, matowy design.Rondel jest przypasowany do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.tworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce. Atrybuty technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 18 cmŚrednica dna: 14,5 cmObjętość: 1,8 lWaga: 1,4 kg użytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody. Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane aby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia. Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym użyciem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, podczas charakterystycznego użytkowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu. Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.Stal nierdzewna korzystnie znosi szczególnie wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i niezwykle silne kwasy. Naczynia wytwarzane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C. Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa sztucznego. Rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium